*** Tausojantis patiekalas – maistas, pagamintas maistines savybes tausojančiu gamybos būdu: virtas vandenyje ar garuose, troškintas, pagamintas konvekcinėje krosnelėje, keptas įvyniojus popieriuje ar folijoje.

 

3 savaitė

2022 01 10 Pirmadienis

PUSRYČIAI. Trijų grūdų košė, Pik Nik lazdelės, kmynų arbata be cukraus, obuoliai.

PIETŪS. Trintų moliūgų sriuba, juoda ekologiška duona, šviežių kopūstų troškinys su veršiena (tausojantis), marinuoti agurkai.

VAKARIENĖ. Omletas, žirneliai, ekologiška duona su sviestu, kmynų arbata be cukraus.

 

2022 01 11 Antradienis

PUSRYČIAI. Avižinių dribsnių košė su sviestu 82%, sumuštinis su sviestu 82% ir fermentiniu sūriu, juoda arbata be cukraus, kriaušės.

PIETŪS. Žiedinių kopūstų sriuba, kalakuto guliašas (tausojantis), grikiai, daržovių salotos su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Šamo kukulis (tausojantis), viso grūdo makaronai, raudonų kopūstų salotos, juoda arbata be cukraus.

 

2022 01 12 Trečiadienis

PUSRYČIAI. Kuskuso kruopų košė su sviestu 82%, sumuštinis su varškės sūriu, juoda arbata be cukraus, mandarinai.

PIETŪS. Pomidorų-ryžių sriuba, ekologiška juoda duona, vištienos maltinis troškintas garuose (tausojantis), kopūstų-morkų salotos su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Avinžirnių troškinys su kalakutiena, morkos, šv. agurkai, duona su sviestu 82%, mėtų arbata be cukraus.

 

2021 01 13 Ketvirtadienis

PUSRYČIAI. Miežinė košė su sviestu 82%, ekologiškas jogurtas, juoda arbata be cukraus, bananai.

PIETŪS. Burokėlių sriuba su grietine, ekologiška juoda duona, jautienos-kiaulienos kukulis su ryžiais (tausojantis), troškinti kopūstai.

VAKARIENĖ. Varškės makaronų apkepas su trintomis braškėmis, ramunėlių arbata.

 

2022 01 14 Penktadienis

PUSRYČIAI. Grikių kruopų košė su sviestu 82%, pienas, traškios morkytės.

PIETŪS. Raugintų kopūstų sriuba, ekologiška juoda duona, lašišos žuvies kepsneliai (tausojantis), burokėlių-žirnelių salotos su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Grūdėta varškė, trintos braškės, kakava be cukraus, obuoliai.

1 savaitė

 

2021 01 17 Pirmadienis

PUSRYČIAI. Makaronai pilno grūdo su sviestu ir fermentiniu sūriu 45%, arbata be cukraus.

PIETŪS. Šv. kopūstų sriuba su grietine, juoda duona su saulėgrąžomis, veršienos-morkų-ryžių troškinys (tausojantis), agurkų-pomidorų salotos.

VAKARIENĖ. Virtos bulvės su sviestu, ekologiškas kefyras, obuoliai.

 

2022 01 18 Antradienis

PUSRYČIAI. Kukurūzų košė su sviestu, ekologiška duona su sviestu ir agurku, kmynų arbata be cukraus, kriaušės.

PIETŪS. Burokėlių sriuba su grietine, juoda duona su sėklomis, kalakutienos maltinis (tausojantis), Pekino salotos su paprika ir pomidorais su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Daržovių troškinys (žiediniai kopūstai, brokoliai, morkos) su vištiena, ekologiška duona su saulėgrąžomis, arbata be cukraus.

 

2022 01 19 Trečiadienis

PUSRYČIAI. Avižinių dribsnių košė su trintomis braškėmis, mėtų arbata be cukraus, apelsinai.

PIETŪS. Ryžių sriuba, ekologiška juoda duona su saulėgrąžomis, vištienos krūtinėlės muštinukas (tausojantis), troškintos morkos.

VAKARIENĖ. Omletas, ekologiška duona su sviestu ir pomidoru, kakava.

 

2022 01 20 Ketvirtadienis

PUSRYČIAI. Miežių košė, Pik Nik sūrio lazdelės, ramunėlių arbata be cukraus, bananai.

PIETŪS. Žirnių-perlinių kruopų sriuba, ekologiška juoda duona su saulėgrąžomis, balandėliai (ekologiška jautiena ir sprandinė) (tausojantis), padažas, pomidorai.

VAKARIENĖ. Varškės-morkų apkepas su trintomis spanguolėmis, arbata be cukraus.

 

2022 01 21 Penktadienis

PUSRYČIAI. Ryžių košė su trintomis spanguolėmis, natūralus jogurtas, juoda arbata be cukraus, obuoliai.

PIETŪS. Daržovių sriuba (brokoliai, morkos, šparaginės pupelės) sriuba, juoda duona su saulėgrąžomis, žuvies maltinis (lašiša) (tausojantis), burokėlių-žirnelių-agurkų salotos su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Virtas kiaušinis, agurkų-pomidorų-paprikos salotos, ekologiška duona su sviestu, ramunėlių arbata be cukraus.

 

  2 savaitė

2022 01 24 Pirmadienis

PUSRYČIAI. Kuskuso košė su sviestu 82% ir Pik Nik sūrio lazdelės, juoda arbata be cukraus.

PIETŪS. Špinatų sriuba su grietine 30%, juoda duona su saulėgrąžomis, netikras zuikis (veršiena, kiaulienos sprandinė) (tausojantis), raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Varškės-ryžių apkepas su trintomis avietėmis, ekologiškas jogurtas, kmynų arbata be cukraus, obuoliai.

 

2022 01 25 Antradienis

PUSRYČIAI. Grikių košė su sviestu 82%, ekologiška duona su trintomis uogomis, pienas, obuoliai.

PIETŪS. Trinta pupelių sriuba, juoda duona su sėklomis, troškintos vištienos blauzdelės (tausojantis), morkų-salierų salotos su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Ryžių su žuvimi (šamo) ir daržovių troškinys, ramunėlių arbata be cukraus.

 

2022 01 26 Trečiadienis

PUSRYČIAI. Penkių grūdų košė su sviestu 82%, ekologiška juoda duona su sviestu ir kiaušiniu, juoda arbata be cukraus, mandarinai.

PIETŪS. Žirnių sriuba, ekologiška juoda duona su saulėgrąžomis, kalakutienos zrazas (tausojantis), Aisbergo salotos su agurku, paprika, poru, alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Varškės virtinukai su speltos miltais, sviestu 9%, jogurto padažas, kakava.

 

2022 01 27 Ketvirtadienis

PUSRYČIAI. Sorų košė, jogurtas 2,5%, kmynų arbata be cukraus, kriaušės.

PIETŪS. Agurkinė sriuba su grietine 30%, ekologiška juoda duona su saulėgrąžomis, virtų bulvių-mėsos apkepas su sviestu 82% ir grietine 30% (tausojantis), pomidorai.

VAKARIENĖ. Troškinti kopūstai su vištiena, juoda duona, ramunėlių arbata be cukraus.

 

2022 01 28 Penktadienis

PUSRYČIAI. Perlinių kruopų košė su pienu, grūdėta varškė, morkytės.

PIETŪS. Žiedinių kopūstų sriuba su grietine 30%, juoda duona su saulėgrąžomis, žuvies maltinis (tilapijos) (tausojantis), burokėlių-raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi.

VAKARIENĖ. Pilno grūdo makaronai su daržovių padažu (morkos, porai, pomidorai, paprika), kmynų arbata be cukraus.